Parvoviruset

bilder er lånt fra «parvo.dog»

Det er nå påvist parvosmitte blandt hunder på Haugalandet. Parvoviruset er et svært smittsomt mage/tarmvirus som kan gi svært alvorlig sykdom hos hund. Viruset er en potensielt dødelig sykdom, særlig hvis hunden din ikke er vaksinert. Vaksinerte hunder kan også bli smittet, men ofte får di en mildere forløp av sykdommen.

Symptomene på parvosmitte er:

  • Feber
  • Nedsatt almenntilstand
  • Oppkast
  • Diarè

Ikke alle hundene har disse symptomene i tidlig fase av sykdommen, men kan være slappe og ha redusert matlyst.

På pensjonatet har vi skjerpet opp reglene når det gjelder vaksine og opphold hos oss! Alle hunder og katter SKAL være vaksinerte når di ankommer pensjonatet. Vaksinen må være tatt minimum 21 dager før oppholdet, og være Max 1 år gammel. Det SKAL fremlegges vaksineattest! Finner du ikke vaksinasjonskortet ditt, så er som regel veterinæren behjelpelig med å skrive ute en epikrise/attest til deg. Har du ikke med attesten, kan vi ikke ta imot hunden/katten.

Alle hunder og katter bør id merkes, og vaksineres en gang i året!

Har hunden eller katten din tegn på sykdom, eller du mistenker smitte kan vi dessverre ikke ta imot. Dette for å beskytte våre egne dyr, og dyrene som er på besøk her på pensjonatet ❤️

Ingvild